Individuele therapie

Een stevige basis en innerlijke kracht zijn een bron van welzijn van waaruit je goed voor jezelf en anderen kunt zorgen.
Helaas kan dit door verschillende redenen geblokkeerd en uit balans zijn geraakt. Dit uit zich vaak in de vorm van piekeren, stress, slecht slapen, onzekerheid, somberheid, het gevoel het nooit goed genoeg te kunnen doen of in veranderend contact met anderen.
Dan kan het helpen om hulp te zoeken in de vorm van individuele therapie.
De focus ligt dan op het samen onderzoeken van de betekenis van de klachten en op zoek te gaan naar je verborgen kracht, deze weer te verstevigen en vertrouwen te hervinden in het eigen vermogen tot herstel.
Vaak reageer je bij stress op een manier die vroeger in je gezinssituatie helpend was, maar die nu niet functioneel meer is. Door je bewust te worden van deze ‘mechanismen’ en patronen¬† kun je uiteindelijk een meer helpende manier aanleren.
Hierbij maak ik gebruik van verschillende methodieken uit onder andere de Emotionally Focused (Individually) Therapy (EFT en EFIT), de ervaringsgerichte -, oplossingsgerichte-, narratieve- en cognitieve therapie, Interpersoonlijke Psychotherapie (IPT) en elementen uit de Acceptance en Commitment Therapy (ACT) en mindfulness.